Ro
 

En
 My mail@phys
>> Evenimente > Atelierul științific EUREKA
sau


Contacte:
Institutul de Fizică Aplicată
str. Academiei, 5
Chișinău, MD-2028
MOLDOVA (Rep.)
tel.: +(373) 22 738150
fax: +(373) 22 738149
e-mail: [javascript protected email address]

 

 

 

CINE ?

liceeni și studenți

UNDE ?

Institutul de

Fizică Aplicată

Anunț 

La data de 23-24 mai 2019 în cadrul atelierului EUREKA se vor petrece activități consacrate memoriei cunoscutului savant,

doctorului în științe fizico-matematice Iurie Simonov

 

Agenda lucrărilor:

23 mai 2019 la Institutul de Fizică Aplicată, or. Chișinău, str. Academiei 5, sala 109, ora 1400

Participarea elevilor din  Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza”, or. Chișinău (profesoara Trelea Inga) și din Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, or. Chișinău (profesoara Lazariuc Mariana) la următoarele activități: 

1. “În memoria savantului Iurie Simonov” cu o prezentare a studiului cristalelor cu ajutorul razelor X (sala 109 și  lab.140);

2. Lucrarea practică la chimie „Dozarea unei pastile de aspirină” (lab. 139 și 140);

 

24 mai 2019 la Institutul de Fizică Aplicată, or. Chișinău, str. Academiei 5, sala 109, ora 1400

Participarea elevilor din Liceul Teoretic „Constantin Stere”, or. Soroca ( profesoara  Manea Valeria ) la următoarele activități: 

1. “În memoria savantului Iurie Simonov” cu o prezentare a studiului cristalelor cu ajutorul razelor X (sala 109 și  lab.140);

2. Lucrarea practică la chimie „Dozarea unei pastile de aspirină” (lab. 139 );

3. Lucrarea practică la fizicăHolografia distractiva” (lab. 001HOLO)

                                                                                                                     

Ne puteți contacta la numărul de telefon +373-22-73-81-54  sau la adresa de e-mail bourosh.xray@phys.asm.md

Proiectul ”Crearea atelierului științific pentru elevi și studenți EUREKA” a fost conceput de către dr. J. Gradinaru și e în faza de realizare în parteneriat cu Institutul de Fizică Aplicată în cadrul Programului guvernamental de granturi pentru abilitarea femeilor din diasporă, DIASPORA ENGAGEMENT HUB, implementat de către Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora (BRD) și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Julieta Grădinaru – dr. în științe chimice, coordonator de formare a laboranților chimiști, Institutul de Chimie, Universitatea din Neuchâtel, Elveția.

Studii:
1986 - Diploma de studii superioare universitare: facultatea de chimie (Universitatea de Stat din Moldova (USM))
1993 -  Diploma de doctor în științe chimice (USM)
2018 - Diploma de studii pedagogice post-universitare MAS (Master of Advanced Studies ) la HEPV (Haute école pedagogique Vaud), Elveția.

Experiența profesională: din 1988 a activat în cercetare academică în R. Moldova (în cadrul Institutului de Chimie în laboratorul de Chimie Coordinativă sub conducerea acad. N. Gărbălău, unde s-a format ca cercetator și savant, continuând activitatea și până în prezent) și concomitent din 2001 în Elveția în domeniul chimiei fundamentale (anorganice, analitice), chimiei farmaceutice și industrie. O vastă paletă de experiență în sistemul academic autohton (R. Moldova) precum și responsabilități manageriale și organizatorice în sistemul academic elvețian: la Universitatea din Neuchâtel, Universitatea din Geneva, CHUV, în industrie: B. Braun Medicals (Vaud), Epithelix (Geneva). Co-autor a 40 articole științifice.

Experiența didactică în sistemul universitar (Neuchâtel) și în sistemul educației publice elvețiene (colegii și licee).

report a bug close

Report a bug